Home Sanatate Pestele, alimentul-minune in combaterea efectelor menopauzei

Pestele, alimentul-minune in combaterea efectelor menopauzei

1286
SHARE
alimentatie menopauza - peste

Consumul de peste are numeroase efecte benefice asupra organismului uman. De la reducerea sanselor de a muri de boli de inima pana la scaderea riscului de a dezvolta un cancer la san. Potrivit unui studiu realizat de British Medical Journal asupra persoanelor de sex feminin care se confrunta cu simptomele menopauzei, s-a demonstrat ca femeile care consuma peste sunt intre 5% si 14% mai putin predispuse sa dezvolte cancer mamar.

Odata cu inaintarea in varsta, femeile incep sa resimta drastic simptomele menopauzei.  Printre acestea putem enumera bufeurile, uscaciunea vaginala, sensibilitate la nivelul sanilor, dureri de cap, cresterea in greutate si depresia. Aceasta din urma, este un simptom mai grav deoarece este in stransa legatura cu psihicul uman si aduce cu sine stari de anxietate, un apetit sexual scazut si oboseala. Pana in momentul de fata, cel mai indicat remediu pentru combaterea simptomelor premenopauza si postmenopauza este pestele, mai exact, uleiul de somon, macrou, ton si pastrav.

Citeste si: Alimentatia recomandata pentru o memorie buna

vacante perfecte

Desi menopauza este o perioada normala din viata oricarei femei, simptomele acesteia pot avea efecte devastatoare asupra echilibrului interior al majoritatii femeilor cuprinse intre 40 de ani si 55 de ani. Aceasta perioada, nu tocmai usoara, poate fi trecuta mai usor daca se are in vedere o dieta echilibrata, bazata pe consumul de peste.

Efectele benefice ale uleiului de peste asupra organismului uman, mai exact, asupra sanatatii mintale, au fost dovedite si intr-un studiu realizat de The Archives of General  Psychiatry. Cercetatorii de la acest institut au ajuns la concluzia ca, un singur gram de ulei de peste, scade considerabil anxietatea, tulburarile de somn si alunga gandurile sinucidale.

Citeste si: Cancer mamar – un pericol tacut ce poate fi depistat la timp

Mai mult, acizii grasi Omega 3 ajuta la cresterea asa zisei “materii cenusii” aflata in creierul uman. Iar aceasta “materie cenusie” este in stransa legatura cu starea de spirit. Astfel se explica de ce anumite feluri de mancare ne dau o stare de bine, atat mental cat si fizic.

Include acest aliment in dieta si mentine-ti organismul sanatos!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.