In ciuda faptului ca acest mousse de capsune cu migdale nu contine lactate sau zahar, acest desert are o textura interesanta, are dulceata naturala a capsunelor si senzatia crocanta a migdalelor.
Noile tendinte gastronomice combina aromele delicioase, dar promoveaza o dieta echilibrata, astfel incat sanatatea si placerea sa mearga mana in mana.
In acest fel, tot mai multe retete sunt gatite cu grasimi sanatoase, fara zaharuri, fara faina sau alte produse lactate, fiind promovate alimentele pline de nutrienti.
Asadar, te invitam sa descoperi o reteta simpla, plina de savoare: mousse de capsune cu migdale.
Se poate un mousse fara lapte?
Retetele de mousse sunt facute, de obicei, cu smantana sa lapte, care dau aroma oricarui desert. Cu toate acestea, putem cauta alternative mai usoare ca si consistenta, potrivite pentru cei care nu tolereaza lactoza, nu doresc sa depaseasca o limita a grasimilor rele sau nu consuma lactate in general.
In aceasta reteta de mousse vom inlocui laptele de origine animala cu lapte de migdale, moale, cremos si foarte hranitor. Putem cumpara lapte de migdale sau il putem face chiar noi.
Ingrediente mousse de capsune cu migdale:
- 1 cana de migdale crude – 150 gr.
- 3 albusuri de ou
- 1 pahar de apa – 200 ml
- 3 linguri stevia lichida – 30 ml
- 3 cani de capsune – 500 gr.
Mod de preparare:
Inainte cu o ora de pregatirea acestui mousse, pune midgalele la inmuiat, pentru a le activa. Sunt mai usor digerabile si mai usor de gatit.
Bate albusurile spuma tare si pune-le la frigider. Ne vom intoarce la ele.
Mixeaza migdalele impreuna cu apa pana obtii o spuma cremoasa, groasa.
Adauga Stevia si capsunele peste migdale so continua sa le mixezi.
Cand toate ingredientele sunt mixate corespunzator, adauga spuma de albusuri si incorporeaz-o cu o spatula de lemn, cu miscari lente, de jos in sus.
Toarna compozitia in formele dorite si pune-le in frigider pentru 24 de ore, ca sa obtii o textura placuta a mousse-ului.
Sa ai pofta!