Home Sanatate Beneficiile dovedite ale scortisoarei

Beneficiile dovedite ale scortisoarei

2880
SHARE
beneficii scortisoara

Pe vremuri, scortisoara avea o valoare mai mare decat aurul, fiind folosita in scop medicinal, in intreaga lume, de mii de ani. Exista culturi care inca o folosesc zilnic, datorita beneficiilor sale pentru sanatate. Cercetatorii au concluzionat ca beneficiile pentru sanatate ale scortisoarei pot fi obtinute din scoarta pura, uleiuri esentiale, condiment macinat (care este praf din coaja) sau sub forma de extract atunci cand sunt izolati compusii sai fenolici, flavonoidele si antioxidantii. Acesti compusi fac ca scortisoara sa fie unul dintre cele mai bune condimente de pe pamant, avand abilitati antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene. O lingura de scortisoara contine: 19 calorii, 0 grame de grasimi, zahar sau proteine, 4 grame de fibre, 68% mangan, 8% calciu, 4% fier, 3% Vitamina K. Datorita gustului sau natural dulce, adaugarea scortisoarei in diverse preparate te poate ajuta sa reduci cantitatea de zahar pe care o utilizezi in mod obisnuit.

Ce beneficii are scortisoara pentru sanatate?

  • Protejeaza inima. Studiile au demonstrat ca scortisoara poate reduce aparitia bolilor de inima. Compusii specifici din scortisoara sunt capabili sa contribuie la reducerea nivelului colesterolului si a trigliceridelor. S-a dovedit, de asemenea, ca reduce tensiunea arteriala ridicata, ceea ce reprezinta o alta amenintare pentru provocarea bolilor de inima sau a unui accident vascular cerebral. Cercetarile mai arata ca scortisoara este un bun coagulant al sangelui, prevenind sangerarea.
  • Lupta impotriva diabetului. Joaca un rol important in blocarea anumitor enzime numite alanine, care permit absorbtia glucozei (zaharului) in sange.
  • Protejeaza functia creierului. Cercetarile arata ca, datorita proprietatilor sale antioxidante, scortisoara poate lupta impotriva dezvoltarii tulburarilor neurologice, cum ar fi bolile Parkinson si Alzheimer. Specialistii mai spun ca, datorita antioxidantilor si a compusilor antiinflamatori care reduc efectele imbatranirii asupra corpului si a creierului, scortisoara ar putea fi folosita intr-un viitor nu prea indepartat ca tratament terapeutic natural sau de preventie pentru bolile neuro-degenerative legate de varsta.
  • Datorita abilitatilor sale antioxidante, scortisoara poate lupta impotriva deteriorarii ADN-ului, a mutatiei celulare si a cresterii tumorii canceroase. Studiile au demonstrat existenta unui compus numit cinamaldehida, care include capacitatea de a inhiba cresterea tumorilor canceroase si de a proteja ADN-ul de daune, incurajand in acelasi timp celulele canceroase sa se autodistruga.

    Combate infectiile. Scortisoara este un agent natural antimicrobian, antibiotic, antifungic si antiviral.

  • Scortisoara este atat de puternica in cresterea imunitatii, incat unele studii arata chiar ca poate reduce riscul de contractare a virusului HIV.
  • Improspateaza respiratia naturala. Studiile arata ca extractele gasite in scortisoara s-au dovedit a fi eficiente impotriva bacteriilor care traiesc in microflora orala care provoaca respiratie urata, carii dentare sau infectii la nivelul gurii. Uleiul esential de scortisoara s-a dovedit a fi mai puternic decat alte extracte de plante testate, putand fi utilizat pentru combaterea in mod natural a bacteriilor din gura, actionand ca o apa de gura naturala antibacteriana.
  • Poate ajuta la prevenirea sau vindecarea candidei. Scortisoara ajuta la combaterea candidozei in mod natural datorita proprietatilor sale antifungice.
  • Scortisoara are efecte antibiotice si antimicrobiene care protejeaza pielea de iritatii, eruptii cutanate, reactii alergice si infectii. Scortisoara in combinatie cu mierea, un alt ingredient antimicrobian, sunt eficiente pentru acnee si roseata.
  • Scortisoara s-a dovedit a fi utila in combaterea simptomelor alergice comune, deoarece reduce inflamatia si combate reactiile histaminei din organism. Din acelasi motiv, poate contribui la reducerea simptomelor atacurilor de astm.
  • Unul dintre beneficiile mai putin cunoscute ale scortisoarei este ca poate fi folosita pentru conservarea alimentelor. Deoarece scortisoara are abilitati antibacteriene si antioxidante, poate fi folosita pe post de conservant si eliminand, astfel, substantele chimice si ingredientele artificiale.

Atenție! Dozele mari de pot fi toxice pentru persoanele cu probleme hepatice. De asemenea, aceasta nu este recomandata copiilor sau femeilor care sunt insarcinate sau care alapteaza. Daca iei medicamente in mod regulat, trebuie sa stii ca scortisoara ar putea interactiona cu antibioticele, medicamentele pentru diabet si inima; de aceea ar fi bine sa discuti mai intai cu doctorul inainte de a consuma scortisoara sau orice fel de supliment cu scortisoara.

vacante perfecte

Surse folosite: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.