O modalitate sa-ti faci diminetile mai usoare, daca nu esti o persoana matinala, este sa iti pregatesti din timp un mic dejun pe care sa-l astepti cu nerabdare.
Iar aceasta reteta de budinca de chia are sanse mari sa devina preferata ta pentru micul dejun. O poti pregati de seara si este plina de nutrienti, asigurandu-ti doza de energie pentru prima parte a zilei.
Ingrediente budinca de chia
Ai nevoie de:
- 4 linguri seminte de chia,
- 250 ml lapte de cocos neindulcit,
- 30 de grame iaurt simplu,
- 1 varf de lingurita de scortisoara,
- un varf de cutit de sare,
- 4 capsuni taiate sferturi,
- 2 linguri fulgi de cocos trasi la tigaie (fara ulei),
- dulceata de capsune proaspata
Citeste si: Reteta de clatite proteice cu ciocolata
Pentru dulceata de capsune ai nevoie de: 250 grame capsune, 2 lingurite extract de vanilie, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingura suc proaspat de lamaie, 2 linguri cu miere.
Taie capsunele in sferturi, adauga-le intr-o cratita alaturi de extractul de vanilie, coaja de lamaie si sucul de lamaie la foc mic. Capsunele vor incepe sa se descompuna si sa elibereze suc.
Pune mierea in dulceata si mai gateste inca 5 minute, amestecand usor. Stinge focul si lasa sa se raceasca.
Intr-un bol, amesteca laptele cu seminte de chia, iaurtul, scortisoara, fulgii de cocos si sarea. Acopera cu o folie de plastic si pune bolul la frigider.
Pentru a servi, formeaza straturi astfel: pune un strat de 1 cm-2 cm din budinca de chia, apoi pune un strat de dulceata de capsune. Peste acestea mai adauga un strat de budinca. Deasupra adauga sferturi de capsune proaspete.
Pofta buna!