Home Dieta si sport Posturi yoga ideale pentru zona lombara

Posturi yoga ideale pentru zona lombara

226
SHARE
Pozitia pisicii - Yoga
Pozitia pisicii - Yoga

Spatele in general si vertebrele lombare in special tind sa sufere foarte mult din cauza obiceiurilor zilnice. Statul pe scaun ore in sir are consecinte si, la sfarsitul zilei, simtim cum corpul „ne aminteste” ca nu ne-am intins suficient de-a lungul zilei. Vestea buna este ca exista numeroase posturi yoga pentru a avea grija de partea inferioara a spatelui.

Aceste pozitii pot fi facute acasa (dimineata si seara) sau in orice moment al zilei, cum ar fi la pranz, daca programul tau este flexibil si nu esti la birou. In continuare, iti vom spune despre cele mai bune posturi yoga pentru zona lombara.

Care sunt posturile de yoga care te ajuta sa ai grija de zona lombara?

vacante perfecte

Yoga pentru zona lombara are la baza pe o serie de exercitii — posturi sau asane — pe care le poti efectua in orice moment al zilei. Multe femei aleg, de exemplu, sa le faca dimineata cand se trezesc sau seara, inainte de culcare. Dar, ele pot fi efectuate in orice alt moment al zilei preferi.
Ai putea crede ca o postura de yoga este ceva foarte complicat sau sunt destinate celor care practica yoga regulat. Cu toate acestea, realitatea este ca puoti incepe cu posturi elementare si, pe masura ce trece timpul, le poti adapta unui nivel superior. Uite care sunt cele mai bune posturi yoga pentru zona lombara:

Pozitia pisicii

Incepem cu una dintre cele mai cunoscute posturi de yoga, marjaryasana in sanscrita. Aceasta te ajuta sa relaxezi intreaga coloana vertebrala, inclusiv ceafa si cutia toracica.

Pentru a o efectua, ca si in cazul posturilor pe care le amintim mai jos, ai nevoie de un covoras, o saltea de yoga, un prosop sau patura pentru a fi mai confortabil.

Aseaza-te in genunchi cu laba picioarului spre sol. Pune palmele perpendicular pe sol, cu bratele paralele cu coapsele. Spatele este drept si paralel cu solul, iar vederea inainte.

Inspira pe nas, coboara capul intre brate si priveste spre buric. Acum spatele formeaza o curba in sus. In timp ce expiri, ridica-ti capul si incearca sa privesti spre tavan, in timp ce spatele se curbeaza in jos.

Citeste si: Ce beneficii are proteina din soia?

Postura acului

Numele sau original este sucirandhrasana si este o postura care amelioreaza tensiunea din partea inferioara a spatelui si a soldurilor. Ea asigura mobilitate, flexibilitate si o stare de relaxare.

Aseaza-te cu spatele pe sol, cu picioarele intinse si bratele pe langa corp. Odata asezata in pozitie, indoaie genunchii si adu-i cat mai aproape de piept. Apoi treci piciorul drept peste cel stang si sprijina glezna dreapta pe genunchiul stang. Inconjoara cu mainile piciorul stang pentru a-l tine bine si trage usor spre tine , timp de cateva secunde. Mentine spatele lipit de sol.

Pozitia podului

Din aceeasi pozitie initiala ca cea anterioara —intinsa cu fata in sus—poti efectua o alta asana de yoga benefica pentru spatele inferior. Vorbim despre setu bandhasana. Cu bratele pe partile laterale ale corpului, indoiaie genunchii pentru a sprijini talpile picioarelor pe pamant, cat mai aproape de fesieri.

Apoi, ridica pelvisul sus, indreptand spre cer si formand o linie dreapta intre piept si genunchi. Omoplatii si capul raman lipiti de sol. Mentine cateva secunde si revino cu spatele pe sol. Repeta de cateva ori aceasta postura.

Pozitia copilului

Balasana relaxeaza intregul spate si este una dintre cele mai populare posturi yoga. Pentru inceput, aseaza-te pe saltea si sprijina fesierii si coapsele pe calcaie.

Inspira profund, cu bratele spre tavan, si coboara incet trunchiul pana cand mainile ating solul Mentine pozitia cat mai mult posibil.

Pozitia Cobra

In sfarsit, aceasta postura, denumita bhujangasana, relaxeaza toata coloana vertebrala si te ajuta sa te intindem. Stai intinsa pe o saltea,cu fata in jos si picioarele intinse. Lipeste coatele de corp si pune palmele pe sol la nivelul pieptului.
Din acea pozitie, ridica pieptul si priveste usor in sus. In aceasta pozitie, spatele face o usoara curba, abdomenul inferior se desprinde de la sol, iar coapsele raman pe sol.

Practica yoga pentru a avea grija de partea inferioara a spatelui tau!

Exista multe mai multe posturi de yoga pentru a avea grija de partea inferioara a spatelui pe care le poti face. Alte exemple in acest sens sunt pozitia cainelui, cea a plugului (halasana) sau postura uttanasana.

In orice caz, important este sa incepi sa practici aceasta disciplina si, in timp, vei vedea ca durerile de spate scad si poti creste dificultatea exercitiilor.

Citeste si: Sfaturi ca sa reduci pungile de sub ochi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.