Home Dieta si sport Reteta: Hamburger vegetal cu linte si ciuperci

Reteta: Hamburger vegetal cu linte si ciuperci

165
SHARE
reteta hamburger vegetal

Ii spunem hamburger vegetal, dar poate nu e rau sa-i spunem si chiftea de legume. Pana la urma asta si este, iar denumirea nu-i diminueaza deloc gustul savuros. Reteta de hambuger vegetal pe care ti-o propunem in acest articol inlocuieste cu succes burger-ul traditional din carne sau peste si, in plus, aduce un aport mai mare de nutrienti gratie legumelor pe care le-am ales. Este un preparat versatil, deoarece se combina perfect cu o portie de orez, salata, legume fierte sau la abur si diferite tipuri de paine integrala.

Beneficiile legumelor in alimentatie

Legumele contin fibre multe: Aceasta contributie favorizeaza digestia, regleaza cantitatea de colesterol din sange si amelioreaza problemele de constipatie. In plus, te va face sa te simti satula pentru mai multe ore, reducand aportul caloric general.
Legumele au o densitate nutritionala ridicata: Legumele sunt alimente complete din punct de vedere nutritional. Pentru aportul complet de vitamine si minerale este necesar sa ai o dieta diversificata.
Legumele contin polifenoli: Doza de antioxidanti din legume au efecte benefice asupra organismului, precum reducerea LDL, numit in mod obisnuit colesterolul rau.

Beneficiile consumului de leguminoase

La fel ca legumele, leguminoasele sunt bogate in fibre si au o dentitate nutritionala ridicata.
Leguminoasele ofera un aport mare de vitamine si minerale: vitamine din grupa B (precum B1, B6 si B9) si minerale esentiale precum calciu, potasiu, zinc, fosfor, fier si magneziu, necesare bunei functionari a organismului.
Leguminoaselea sigura un aport mare de energie cu un procent redus de grasime: cu exceptia boabelor de soia si a alunelor (clasificate in mod obisnuit ca nuci), leguminoasele au un continut foarte scazut de grasimi.
Leguminoasele contin acizi grasi mononesaturati si polinesaturati: pe langa faptul ca au putine grasimi, acestea sunt nesaturate.
Nu in ultimul rand, leguminoasele au preturi accesibile, sunt usor de combinat cu alte alimente si usor de gatit.

Reteta hamburger vegetal cu linte si ciuperci

Regaseste in continuare lista de ingrediente pentru hamburger vegetal si modul de preparare!

Ingrediente hamburger vegetal (4 portii)

  • 150 de grame de linte cruda sau conservata
  • 75 de grame de ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • 1/2 ceapa
  • sare, piper si patrunjel pentru gust

Citeste si: Salate satioase, perfecte pentru un stil de viata sanatos

Mod de preparare hamburger vegetal

  • In primul rand, inmoaie lintea pentru aproximativ 5 ore. Daca nu ai timp suficient, lintea cruda poate fi inlocuita cu cea conservata.
  • Da prin blender lintea pana obtii o pasta omogena!
  • Taie ciupercile si toaca ceapa si usturoiul in brunoise (tocate foarte fin), apoi adauga-le la piureul de linte.
  • Asezoneaza dupa gust si adauga orice condimente care iti plac, cum ar fi patrunjel, oregano sau busuioc. Poti adauga putina faina sau pesmet daca textura nu ti se pare potrivita. Trebuie sa reusesti sa modelezi compozitia in forma de chiftele.
  • Imediat ce ai format hamburgerii, baga-i la frigider pentru cateva ore pentru a-si mentine forma in timpul gatirii.
  • Poti sa ii bagi la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute sau poti sa ii prajesti in putin ulei incins.

Rezultatul? Hamburgeri vegetali deliciosi, care-ti ofera nutrienti si iti sustin starea optima de sanatate.

Citeste si: 3 deserturi sanatoase usor de preparat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.