Animal print-ul straluceste pe imbracaminte, dar si in decorul casei. Acest concept de moda este unul care atrage cu siguranta atentia cand vine vorba de decorarea casei, fie prin mobilier, perdele, covoare si chiar vesela.
In note discrete sau accente expresive, stilul animal print confera oricarei incaperi o nota exotica si neconventionala. Desigur, trebuie sa ai grija atunci cand alegi modelele, pentru a nu depasi limitele bunului gust.
Daca vrei sa iti decorezi casa cu detalii animal print, ia in considerare sugestiile noastre, pentru a obtine un efect surprinzator!
Ireverenta si statutul „animal print”
In alte vremuri, regii si reginele foloseau covoare pictate cu animale pentru a-si arata statutul social. Astazi, insa, animal print este folosit in moda si design interior, dar fara a marca o diferenta intre clasele sociale, deoarece fiecare poate gasi un ornament cu printuri animaliere corespunzator stilului sau.
O alta diferenta intre utilitatea pe care o avea in trecut si cea de astazi este ca azi nu trebuie sa apelezi la vanatoare pentru a obtine o tesatura decorativa. Acum sunt disponibile tesaturi sintetice asemanatoare pieilor de animale. Astfel, nu trebuie sa producem suferinta animalelor pentru a ne bucura de un decor animal print.
Imprimeuri la moda in decorurile „animal print”
Cele mai populare imprimeuri cand se vorbeste despre animal print sunt cele cu leopard si tigru. Dar acestea nu sunt singurele. Exista un catalog variat de modele atemporale, precum: zebre, girafe, soparle, gheparzi, serpi, pauni.
Acestei liste i se adauga si alte desene tropicale, precum pasarile exotice si alte culori pastelate pentru a rupe schemele conventionale si a se apropia de fantezie. Din acest motiv, nu este neobisnuit sa gasesti perne, covoare si alte accesorii decorative asemanatoare cu pielea de zebra, dar care combina tonuri de albastru si alb, de exemplu.
Cum obtii decorul „animal print” acasa la tine?
Imprimeurile animal print se potrivesc in camera de zi, in zona de luat masa, dar si in dormitoarele pentru adulti si copii. Pentru ca rezultatul sa fie corect, tine cont de urmatoarele sugestii!
Prudenta in utilizare
Sunt persoane care prefera salbaticia animal print-ului in cantitati mari, dar moderatia va conferi eleganta spatiului. Nu umple toata casa cu blana, cand poti folosi doar un covor in sufragerie sau perne pe pe o canapea in culoare uni. Un puf sau un mic perete cu tapet animal print este suficient pentru a include aceasta tendinta in decorul casei tale.
Subtilitate in tonuri
Atunci cand culoarea imprimeului este delicata, este permisa acoperirea unei suprafete mai mari. Astfel, poti acoperi mai multi pereti cu tapet de culoare deschisa, dar mai putini cu tapet in culori inchise, incarcate. In acest fel, eviti supraincarcarea ambientului.
Daca vrei sa tapitezi o piesa de mobilier, o firma poate proiecta modelul cu o paleta reinnoita, astfel incat sa pastrezi o gama subtila, apropiata de cea a mobilierului.
Citeste si: Trei diferente intre stilul retro si stilul vintage
Include animal print in bucatarie
O fata de masa de tip „runner„, gresia si vesela animal print sunt, de asemenea, modalitati de a introduce acest stil in bucatarie, dar fara a exagera.
Atentie la detalii!
Un tablou cu o fotografie a pielii unei girafe, chenarele pictate in animal print sau asternuturile cu dungi de zebra sunt detalii mici, dar potrivite pentru decorarea casei. Nu este necesar sa umpli spatiile cu semne mari ale artei in cauza. Cel mai adesea, unul sau cateva obiecte reusesc sa isi atinga scopul, acela de a integra animal print in decorarea casei.
Daca preferi un perete cu desene cu flamingo, nu adauga si alte obiecte cu dungi de tigru. Exista o linie fina intre personalizare si extravaganta, incearca sa nu o depasesti!
Ia in considerare melanjul cu alte materiale
Intrucat ideea nu este sa saturezi spatiul, echilibreaza decorul prin incorporarea de mobilier din lemn sau accesorii din fibre (iuta sau rachita), pentru a crea armonie.
Ce sa nu faci cu siguranta in decorul „animal print”?
Scopul acestui decor este sa conferi originalitate, dar nu lasa lucrurile sa-ti scape de sub control. Desi „spiritul animal” este pertinent, este recomandat sa stai departe de mobilierul care include piese precum capete de felina, brate care simuleaza serpi sau picioare cu gheare. Includerea lor este excesiva si unii oameni considera chiar neplacut un astfel de decor.
Citeste si: Stare de bine la tine acasa