Desi putina lume stie, exista cateva alimente care au capacitatea de a imbunatati simptomele inflamatiilor pulmonare.
Gratie beneficiilor lor pentru reducerea inflamatiilor, este recomandat sa le includem in dieta zilnica alaturi de tratamentul farmacologic adecvat (recomandat de medic), pentru a atenua simptomele si a imbunatati prognosticul in aceste cazuri.
Citeste si: Dieta impotriva refluxului gastroesofagian
Asadar, care sunt alimentele eficiente impotriva inflamatiilor pulmonare?
Legume crucifere – Conopida si broccoli au capacitatea de a reduce markerii inflamatori, conform dovezilor stiintifice. Acestea au in compozitie substante numite sulforaphane si Vitamina C cu beneficii in acest sens.
Usturoiul concentreaza antioxidanti care sunt capabili sa reduca inflamatia la nivelul plamanilor. In plus, usturoiul este un aliment versatil, pe care il putem include in multe retete, inbunatatindu-le proprietatile organoleptice.
Citeste si: Alimente interzise in diabet zaharat
Turmericul, dar si alte condimente, au numeroase proprietati pentru mentinerea sanatatii. Substanta numita curcumina este un pigment galben cu eficienta dovedita in reducerea inflamatiilor.
Pentru ca este necesar sa prevenim, ci nu sa tratam, cea mai buna idee este sa avem o dieta axata pe preventia inflamatiilor pulmonare. Astfel, se recomanda cresterea consumului de legume si fructe proaspete, in detrimentul celor procesate. Este necesara reducerea consumului de alcool si mentinerea sanatoasa a microbiotei, prin aport de iaurturi si fibre.