Ovazul este un aliment extrem de versatil, dar si foarte sanatos, mai ales daca este consumat la mic dejun. Aceasta cereala formata dintr-o baza de carbohidrati complecsi, furnizeaza treptat energie organismului, mentinand starea de satietate pentru mai mult timp. Pe langa carbohidrati, ovazul contine proteine, dar si grasimi nesaturate, adica grasimi sanatoase.
Aproape 10% din continutul ovazului ( 9 grame/100 grame) sunt fibre, care, alaturi de ceilalti macronutrienti esentiali, ajuta organismul la prevenirea anumitor afectiuni, precum constipatia si diabetul, dar si la reducerea colesterolului rau din sange.
Inainte de a-ti dezvalui propunerile de mic dejun sanatos, te invitam sa descoperi beneficiile pentru sanatate ale ovazului:
- Consumul de ovaz reduce colesterolul rau. Gratie caracteristicilor fizico-chimice ale beta-glucanului, ovazul si faina de ovaz contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, dar si la controlul glucozei plasmatice/serice. Numeroase studii arata faptul ca prin consumul a 3 grame/zi de beta-glucan, ca parte dintr-o dieta saraca in grasimi saturate si colesterol, scade riscul de boli coronariene. Acest lucru este semnalat si de catre Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentelor.
- Ovazul contine antioxidanti. Polifenolii care se gasesc in continutul acestei cereale poarta numele de avenatramide si au rol antiinflamator. Antioxidantii combat oxidarea celulara si regleaza tensiunea arteriala, permitand dilatarea vaselor de sange si prevenirea inflamatiilor.
- Consumul de ovaz sustine sistemele nervos si osos. Ovazul contine si o serie de micronutrienti, precum Vitaminele din grupul B, care echilibreaza functionarea sistemului nervos. De asemenea, cantitatea de Calciu furnizata organismului previne demineralizarea oaselor, prevenind osteoporoza.
- Consumul de ovaz previne hipotiroidismul gratie continutului de iod care sustine glanda tiroida. In plus, proprietatile mucolitice si expectorante amelioreaza tusea si bronsita. Unele studii indica faptul ca introducerea consumul de ovaz la copii reduce riscul de astm.
Mic dejun cu Ohvăz pentru un stil de viata sanatos
- Ovaz cu lapte de caju, merisoare si cocos, de la Ohvăz. Aceasta combinatie delicioasa de arome si texturi este ideala pentru mic dejun. Ovazul nu este preparat termic, asa ca te bucuri de toate proprietatile sale. Merisoarele sunt bogate in Vitaminele A, C si K si au putine calorii, iar cocosul este bogat in fibre, atat de necesare functionarii tractului digestiv. In plus, laptele de caju este pregatit de echipa Ohvăz pentru a pastra calitatea intregului preparat.
- Ovaz cu banane si stafide, de la Ohvăz. Un regal de nutrienti ti se dezvaluie de indata ce deschizi acest bol cu ovaz, lapte de caju pregatit in laboratorul propriu Ohvăz, banane si stafide. Bananele sunt bogate in potasiu si contribuie la senzatia de satietate, iar stafidele sunt bogate in antioxidanti ce lupta impotriva radicalilor liberi. Stafidele, cunoscute si sub numele de „aur negru„, ofera un gust usor acrisor intregului preparat si trezesc dorinta febrila de gusta inca o lingurita, si inca o lingurita, si inca o lingurita.
- Ovaz cu migdale, caise si smochine. Sau un simplu prilej sa savurezi fericirea. Aceasta combinatie de ingrediente, ca si cele mentionate mai sus, ofera organismului energia necesara pentru o functionare optima in primele ore ale diminetii. Gustul dulce-acrisor e patrunzator si irezistibil, persistent ca ecoul notelor.
Miresmele Ohvăz graiesc, asa ca bucura-te de explozia de arome in fiecare dimineata. Comanda produsele de pe ohvaz.ro si ofera organismului doza de nutrienti pentru o functionare optima! Fii la curent cu noutatile si povestile Ohvăz, urmarind si pagina https://www.facebook.com/pg/ohvaz.oficial.