Home Sanatate Alimentatia recomandata pentru o memorie buna

Alimentatia recomandata pentru o memorie buna

1522
SHARE
memorie buna

Fructe de mare, carne, leguminoase. Cei mai buni prieteni pentru o memorie buna sunt in farfuria ta. La masa!

  • Consuma alimente bogate in Omega 3 si antioxidanti!

Creierul este cel mai gras organ al corpului, iar arhitectura sa este realizata din Omega 3. Sardinele, macroul, heringul, somonul salbatic sunt alimente bogate in Omega 3 si trebuie sa faca parte din alimentatia ta, macar de 2 ori pe saptamana.

vacante perfecte

Fructele de mare contin in plus si iod, fara de care capacitatile mentale sunt incetinite.

Semintele de rapita, nucile, migdalele crude, caju sunt si ele surse bune de Omega 3 si pot fi incluse la gustare, intre masa de pranz si cina.

Pentru a sustine activitatea acizilor grasi din creier, antioxidantii (care se regasesc si in uleiul de masline, fructele de padure, citrice, etc.,) trebuie sa se regaseasca in farfuria ta.

  • Include surse de carbohidrati cu eliberare lenta

Pentru a functiona, creierul are nevoie si de glucoza. De aceea, include in alimentatie si surse de carbohidrati cu indice glicemic scazut, precum faina integrala, orez brun, linte. Acestia previn hipoglicemia creierului pe timp de noapte.

  • Evita deficienta de fier

Oxigenul necesar functionarii corecte a creierului este transportat de celulele rosii gratie moleculelor de fier. De asemenea, acestea intervin direct in creier pentru a produce energie. In caz de deficienta, creierul nu va mai functiona corect. Pentru a asigura necesarul de fier in organism, medicii recomanda consumului de carne rosie (1 data, de doua ori pe saptamana) si de linte (cea mai buna sursa de fier).

Citeste si: 10 simptome care te avertizeaza ca ai ulcer peptic

  • Consuma proteine

Pentru a alimenta creierul pe parcursul zilei, specialistii recomanda impartirea surselor de proteine (vegetale – ciuperci, broccoli, pastai – si animale – carne) pentru cele 3 mese principale. De asemenea, se recomanda o concentratie mai mare de proteine la masa de pranz, deoarece eficienta aminoacizilor este mai buna la amiaza.

  • Hidrateaza-te corespunzator

Pentru a functiona corect, creierul are nevoie sa fie bine hidratat. Pe masura ce inaintam in varsta, organismul retine din ce in ce mai putina apa si avem tendinta sa pierdem senzatia de sete. Asadar, e bine sa crestem usor consumul de apa pe masura ce inaintam in varsta. Si in cazul apei este bine sa o repartizam pe parcursul intregii zile, iar o varianta buna este sa bem 1 pahar cu apa la fiecare ora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.